Om mig 

Jag heter Rosanna Hagelin Strååt och jag designar och tillverkar smycken och accessoarer under märket Artzy i min ateljé (aka mitt vardagsrum) på Södermalm i Stockholm.

Jag började göra fjäderörhängen 2011 då jag älskade fjäderörhängen men inte kunde hitta dem i de färgerna jag själv ville ha, så jag började göra egna. 

Jag hade precis gått en utbildning i entreprenörskap och hade planer på att starta upp en plattform för kreatörer att sälja sina alster på, då det är svårt för småskaliga hantverkare att nå ut. Men drömmen gick i kras,  när jag fick reda på att Etsy fanns och låg steget före. När mina kompisar och deras kompisar  ville ha det jag skapade, blev det all-in på fjäderörhängen istället, så då startade jag Artzy 2012. Idag tillverkar jag mer än bara fjäderörhängen, även om det fortsätter att vara min specialitet. Smycken som är lite annorlunda och som förhoppningsvis får dig att känna dig lite gladare. De är alla handgjorda med mycket kärlek och med noga utvalt material. Jag älskar färg och handfärgar en stor del av mina fjädrar för att kunna få ett brett urval av nyanser. En favorit bland kunderna är de regnbågsfärgade fjäderextensionsen som man sätter in i håret.

Jag har växt upp med en mamma som har en bred konstnärlig utbildning, så vi har alltid varit kreativa och provat på massor av olika material under min uppväxt. Jag älskar färg och att skapa med händerna. Jag får mest inspiration av naturen och dess otroliga färgrikedom och vackra mönster.

Jag gick min första smyckeskurs när jag var 11 år i pärlflätning. Sedan dess har många olika kurser med många olika material hunnits med. Till exempel linolium karvning/stämpel tillverkning, som man kan skymta resultatet av på det guldstämplade smyckesaskarna. Jag är nyfiken och vill gärna prova på nya material och tekniker. Skapa nytt är så kul! Därför blir det väldigt sällan, något som blir likadant, men det är också en del av charmen. Man får ett smycke som är helt unikt och som man är ensam om att bära.

Med ett landställe på Gotland så har Medeltidsveckans marknad alltid varit en av sommarens höjdpunkter och det blev en naturlig första säljplats för mig. Efter det har det spridit sig till många andra marknader och mässor av olika slag. Att åka på marknad är verkligen superkul och mysigt. Det är så härligt att träffa både besökare, utställare och arrangörer och stämningen fyller en med massor av härlig energi! Längtar tills det är möjligt igen! Under 2019 hade vi totalt 40 marknadsdagar. Nu är det av uppenbara skäl paus på den fronten, men under fliken aktuellt kan man normalt sett se, vilken marknad jag är på väg till härnäst.

Under 2020 fick jag långdragen Covid-19, som jag fortfarande återhämtar mig från. Blir fortfarande hjärntrött och fysiskt utmattad. Så jag är sjukskriven på deltid men blir sakta bättre och bättre. På grund av detta tar jag för tillfället inte några specialbeställningar. Men man kan alltid höra av sig, om man är ute efter något speciellt, det kan hända att det finns men inte ligger uppe i webshoppen.

Har du en butik och vill bli återförsäljare? Kontakta oss på [email protected] så diskuterar vi vidare. 

Du kan hitta våra smycken hos:

Regnbågens Böcker & Smycken 
Haga Nygata 11, Göteborg 

Penseln och Järnet Stora torget, Vadstena.  

Vill verkligen säga ett stort TACK till er som handlar och har handlat genom åren och som har stöttat mitt lilla företag. Det har gjort att jag kan fortsätta göra det jag älskar och det är faktiskt helt fantastiskt!